Möt några av våra medarbetare på BM System

 • Jimmy, Projektledare

  Kan du berätta lite om dig själv och din bakgrund inom projektledning?

  Jag studerade vid civilingenjörsprogrammet för informationsteknologi vid Uppsala universitet och påbörjade därefter min yrkeskarriär som systemutvecklare på BM-system. Mitt intresse för projektledning har växt över tiden, och jag har fördjupat mig genom att läsa flera relevanta böcker inom området. Efter några års erfarenhet fick jag möjligheten att börja leda mindre projekt parallellt med mina utvecklingsuppgifter, och under de senaste tre åren har jag ägnat mig helt åt projektledning”.

  Vilka typer av projekt har du varit involverad i här på BM System?

  Vi har återkommande mindre utvecklingsprojekt med alla våra större kunder där vi samlar deras mindre önskemål och behov i projekt. Jag har också lett flera integrationsprojekt för nya kunder. Vi har under senaste året haft mycket fokus på att anpassa systemet för norska behov och jag har då lett de flesta av de projekten. Så det har varit väldigt spännande att ha kontakt med norska motparter och de skillnader som blir från det man är van med när man arbetar inom Sverige både med arbetssätt och regler.

  Vilka är dina framtida mål inom projektledning och hur ser du BM System växa och utvecklas?

  Ett mål inom projektledningen är såklart att utvecklas som projektledare och kunna tillföra ännu mer till projekten och i takt med att företaget växer leda ännu större projekt och omarbeta projektrollen. På längre sikt hade det också varit kul att ha mera produktansvar för delar av våra system.

  Finns det några nya trender eller metoder inom projektledning som du ser fram emot att utforska?

  Jag läser ofta böcker om olika projekt eller ledarskapsmetodiker och den senaste jag hittat som jag tyckte hade många bra delar var “Dare to lead” av Brene Brown som jag gärna hade implementerat mera i projektledningen.

  Hur skulle du beskriva företagskulturen på BM System?

  Hjälpsam och lättsam.

  Vilka råd skulle du ge till någon som vill följa i dina fotspår och bli en framgångsrik projektledare?

  Jag började min övergång till projektledning genom att fråga mig själv (och andra) vilka enklare saker mer erfarna kollegor gjorde som jag lika gärna kunde göra och satte mig succesivt mer och mer in i de delarna och det tror jag är ett generellt bra råd som också frigör tid för kollegorna.

Möt oss

William, Supporttekniker