Kristofer, Application Consultant

Vad gjorde du innan du började hos BM System?
Innan min tid på BM studerade i tre och ett halvt år. Jag har studerat psykologi på kandidatnivå, pedagogik och kriminologi på grundnivå. Samt data & Systemvetenskap på fortsättningsnivå. Före min universitetstid jobbade jag i åtta år på ett företag som heter Falu Energi och Vatten. Där jobbade jag till största delen som administratör på återvinningssidan. Jag gjorde körturlistor till sopbilarna och tog hand om nya projekt så som verksamhetsutveckling, optimering eller integration av olika slag.

Hur kom det sig att du sökte dig till BM System?
Jag sökte mig faktiskt inte alls till BM, det var BM som sökte sig till mig. När jag jobbade på Falu Energi och vatten skötte jag införandeprojektet med Fetchplanner från BM. I den vevan lärde jag känna några på BM och vi hade ett gott samarbete genom åren när jag fortfarande jobbade åt Falu Energi. Av en ren slump hade mitt namn kommit upp i en rekryteringsfas och jag var lägligt nog inne på min sista termin när BM kontaktade mig.

Vilka är dina arbetsuppgifter?
Mina arbetsuppgifter består en del av First och Second line support. Men även projekt så som att optimera kunders turer eller hjälpa dom med verksamhetsutveckling.

Hur har din första tid på BM System varit?
Min första tid på BM var lite utmanande, man kände igen en del sedan tidigare men det hade också hänt mycket nya och spännande saker i programmet under tiden jag pluggade. Jag kom dessutom in lagom tills det blev semestertider så jag fick försöka lära mig snabbt så jag kunde stå på egna ben när mina kollegor hade semester. Men jag fick det stöd jag behövde så det gick bra.