Möt några av våra medarbetare på BM System

 • Elwira, Systemutvecklare

  Berätta om din bakgrund och erfarenhet inom systemutveckling?

  Har alltid varit intresserad av problemlösning, matte och logik. Höll på lite med webbutveckling när jag var yngre, men jag visste inte vad riktig programmering var och trodde det var ”för svårt”.

  På gymnasiet läste jag teknik där det ingick Programmering 1. Då var jag tvungen att prova på programmering och insåg att jag hade helt fel, det var inte för svårt utan det passade mig perfekt.

  Började pyssla med lite simplare programmering på fritiden, och blev rekommenderad att söka till kandidatprogrammet i datavetenskap, vilket jag läste här i Uppsala.

  När jag stod i valet och kvalet mellan att fortsätta på en master eller börja jobba, så var det en kursare som rekommenderade BM. Det blev att jag sökte mig hit, och har jobbat här sedan dess.

  Hur trivs du på BM System?

  Jag trivs jättebra. Jag jobbar i teamet som utvecklar Fetchplanner, vårt system för renhållning, vilket känns framtidssäkert då det är något som alltid kommer behövas. Det känns extra bra att det man jobbar med skapas för att underlätta för samhällsviktig personal.

  Sedan har jag trevliga kompetenta kollegor, som man alltid kan slänga iväg en fråga till när man behöver hjälp, eller behöver gummianka för att diskutera lösningar.

  Hur skulle du beskriva BM?

  BM är ett trevligt företag som bryr sig om sina anställda. De är angelägna om att skapa en bra arbetsplats där man trivs, vilket har visat sig bra nu när BM växer.

  Hur är du som Systemutvecklare?

  Som utvecklare är jag mån om att lösa problem på bästa sätt för vårt system. Jag gillar när jag kan skriva snygg kod, eller göra generella lösningar, som kan återanvändas eller lätt utökas om vi behöver samma funktionalitet i framtiden.

  Hur ser en vanlig dag ut för dig?

  Börjar dagen med ett morgonmöte med kollegorna i mitt team, både support och utvecklare, sedan är det utveckling hela dagen lång.

  Finns det något särskilt projekt du är stolt över?

  När jag var relativt ny på BM så utvecklade jag navigering mellan olika vyer i vår webbklient, för att då visa upp kopplad data enligt det användaren vill se i vyn den navigerar till. Inte så avancerat för användaren, men har fått positiv feedback att det är något som används mycket. Lösningen blev väldigt bra tack vare vägledning från en senior utvecklare, så det är lätt att lägga till samma funktionalitet på fler ställen vid behov.

  Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

  När man går i mål med en uppgift, oavsett om det är en stor uppgift eller en mindre fix, är en av de bästa känslorna som finns. Speciellt om det är något komplext man suttit med, och fått det att funka.

  Hur håller du dig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingen inom systemutveckling?

  På de få sociala medier/forum jag använder försöker jag följa relevanta kanaler för att få poster om mjukvara, hårdvara och teknik i allmänhet i flödet. Stöter jag på något intressant så lägger jag gärna tid på att läsa på mer om det.

  Hur ser du på den ständigt föränderliga tekniklandskapet och dess påverkan på systemutveckling?

  Det är väldigt spännande! Alltid kul att se vad nytt som uppkommer, och hur folk använder det.

Möt oss

William, Supporttekniker