Möt några av våra medarbetare på BM System

 • Daniel, Systemutvecklare

  Berätta om din bakgrund och erfarenhet inom systemutveckling/projektledning?

  Jag kommer från Gotland och flyttade till Uppsala 1995 för att studera vid Uppsala universitet. Läste matematiskt naturvetenskapligt program med fysikinriktning under fyra år för att sedan avsluta med ett femte år kompletterande datavetenskapliga kurser. Gjorde examensarbete på BM System och har jobbat här sedan dess.
  Under åren har jag provat på det mesta inom systemutveckling och de senaste tio åren har jag gått över till att leda konsultprojekt i tätt samarbete med våra kunder. Jag gillar utmaningen att få våra systemdelar att samverka med befintliga system hos våra kunder och deras övriga leverantörer.

  Hur trivs du på BM System?

  Med tanke på hur länge jag jobbat här skulle det kännas sorgligt om jag svarade något annat än mycket bra. Det har alltid varit högt i tak och bra stämning mellan kollegorna. Kommunikationen med cheferna har varit enkel och tydlig och jag har alltid fått det stöd och den hjälp som jag har efterfrågat.

  Hur skulle du beskriva BM?

  Ett stabilt teknikföretag som ständigt jobbar för att hitta bättre lösningar, både igenom produktutvecklingen men även i de interna processerna inom bolaget.

  Hur är du som Systemutvecklare/projektchef?

  Jag är noggrann och försöker hålla mig a jour med de senaste teknikerna. Gentemot kunder och kollegor vill jag vara tillmötesgående och lyhörd.

  Hur ser en vanlig dag ut för dig?

  En dag är sällan den andra lik. Eftersom jag har väldigt nära kontakt med mina kunder blir det en hel del kundkontakt som varvas med projektadministration och ibland lite utveckling. Och en kopp kaffe förstås.

  Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

  Omväxlingen och att få vara del av en bransch i ständig förändring. Det håller mig igång att aldrig riktigt veta vad som kommer hända. Känslan när man levererar en systemförändring som man märker att kunden uppskattar är inte helt fel den heller.

  Hur håller du dig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingen inom systemutveckling?
  Följer en hel del konton på X, men sedan får man även en hel del notiser direkt i Visual Studio både dagligdags, men framförallt efter uppdateringar. Det händer såklart också att man snappar upp nyheter under kodgranskning och samtal med kollegor.

  Hur ser du på det ständigt föränderliga tekniklandskapet och dess påverkan på systemutveckling?

  Det är en av de mest bidragande faktorerna till att jag trivs så bra med mitt yrkesval. Det finns dock negativa sidor också, såklart. T ex händer det att nya tekniker kommer som sedan skrotas, vilket medför att äldre kod måste uppdateras och underhållas eller i värsta fall helt skrivas om. Men förnyelsen överväger vida eventuella nackdelar, det är ju på det här sättet nya innovationer görs.

Möt oss

William, Supporttekniker