Möt några av våra medarbetare på BM System

 • Daniel H, Systemutvecklare

  Berätta om din bakgrund och erfarenhet inom systemutveckling?  

  Jag började som fysikstudent vid Uppsala universitet, där jag naturligtvis studerade fysik men även matematik, logik och programmering.

  Men mitt riktiga startskott inom systemutveckling kom efter jag bestämde mig för att byta bana från det akademiska och komma ut i arbetslivet i stället.

  Jag bestämde mig då att bygga vidare på min kodgrund genom att gå en påbyggnadskurs inom .NET. Efter kursen och praktik så började jag söka jobb och hamnade slutligen på BM System.

  Hur trivs du på BM System?  

  Jag trivs väldigt bra, både med jobbet i sig och med mina kollegor.

  Jobbet har både varit simpelt och svårt under mina månader, men det har allting varit roligt att jobba med uppgifterna. Det har varit som ett pussel att förstå systemet och hur det fungerar och alltefter jag lär mig systemet har jag kunnat hantera mer komplexa uppgifter i mitt arbete.

  Mina kollegor har varit underbara, både hjälpt mig med mitt arbeta och varit trevliga att umgås med både under och utanför arbetet.

  Hur skulle du beskriva BM?

  Ett växande bolag med mycket nära kontakt med kunder och mycket trevliga kollegor.

  Hur är du som Systemutvecklare?

  Jag är metodisk i mitt arbete som systemutvecklare. Innan jag börjar ser jag till att jag har en tydlig förståelse för uppgiften och hur koden ska fungera i slutändan. Detta ger mig inte bara en bättre förståelse över vad jag ska göra, utan ger mig också möjligheten att bryta ned arbetet i delmoment som är lättare att hantera.

  Hur ser en vanlig dag ut för dig?  

  Den startar med att gå igenom och planera min dag efter vad vilka ärenden som är prioriterade. Efter ett kortare morgonmöte med arbetsgruppen så fortsätter jag med resten av dagen.

  Under en ostörd dag så arbetar jag oftast med nyutveckling efter kunders önskan eller underhållsutveckling våra interna system.

  Vad tycker du är roligast med ditt jobb?  

  Jag tycker det är roligt med systemutveckling och kodning i sig. Så att få arbeta strukturerat inom ramen för ett redan existerande projekt, är vad jag tycker är bäst med jobbet.

  Hur håller du dig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingen inom systemutveckling?

  Jag håller mig uppdaterad främst genom två olika sätt. Jag är kollar väldigt ofta bland nyheter för att se om något spännande kommit upp och så följer jag flera Youtube kanaler som ofta plockar fram ny utveckling och går in på djupet med dem.

  Hur ser du på det ständigt föränderliga tekniklandskapet och dess påverkan på systemutveckling?

  Riktigt spännande. Många gånger är det saker man önskat sig att man kunnat göra och andra gånger så är det helt nya saker man inte visste man ville ha.

Möt oss

William, Supporttekniker