Möt några av våra medarbetare på BM System

 • Anton, Systemutvecklare

  Berätta om din bakgrund och erfarenhet inom systemutveckling?

  Jag kom till BM med en portfölj av sju års erfarenhet av att jobba med ekonomi och en kandidatexamen i systemvetenskap. Så min erfarenhet av systemutveckling var mest från studierna, men jag har hjälpts mycket av att jag har kodat i flera olika små hobbyprojekt. Efter att nu jobbat med systemutveckling i två år känner jag att jag var ganska väl förberedd, det viktigaste var att ta med sig en problemlösningsförmåga, en vilja att alltid lära sig mer och noggrannheten som jag fått med mig från ekonomiarbetet.

  Hur trivs du på BM System? / Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

  Jag trivs bra på BM! Den sorts problemlösning som utvecklingsarbetet kräver tycker jag är roligt, och även om mycket i utveckling är procedur och rutin så tycker jag det i grunden är ett kreativt arbete. Att få uttrycka sig genom att skapa saker som är användbart för våra kunder och som låter mig fundera på bästa sättet att göra det på, det är väldigt givande för mig. Sen får man inte glömma att nämna att BM:s kultur passar mig bra och att kollegorna man jobbar med är så trevliga vilket gör att dagarna går fort.

  Hur skulle du beskriva BM?

  BM är det lilla och växande bolaget som kan och har stora ambitioner! Kompetenserna som BM har är nog dess största tillgång, jag har hörts säga av en tidigare anställd att han inte kunde förstå hur vi lyckats samla på oss den kompetenta skaran av utvecklare som vi har när han nu jämfört med andra bolag. Svaret är nog kopplat till BM:s ambitionsnivå, vår öppna kultur och villighet att både lära ut och bli lärda av varandra!

  Hur är du som Systemutvecklare?

  Som utvecklare är jag en mix av försiktighet och att bara testa lösningar tills det funkar. När man utvecklar behöver man balansera mellan det optimala och det som behövs för stunden. Ibland behöver man verkligen bara testa och försöka något och ibland behöver man sitta i längre stunder och läsa på. Över tid lär man sig mer och det har börjat bli mer åt gör och testa hållet, men det är alltid värdefullt att stanna upp och fundera ibland.

  Finns det något särskilt du utvecklat som du är stolt över?

  Jag har en grad av stolthet i allt jag gjort på BM, men nummer ett är etikettskrivaren i NX. Vårt program spårar många olika soptunnor ute i verkligheten, etikettskrivaren låter dig designa etiketter och sen skriva ut dem för dina soptunnor. Att det jag gjort har en sån knytning till verkligheten, att designen och de tekniska lösningarna runt den är mina egna och om något går fel, så vet jag oftast hur det behöver rättas till. Sen så har man också såklart flera idéer hur man kan göra den bättre, vilket kanske man får möjlighet att göra i framtiden!

Möt oss

William, Supporttekniker