Möt några av våra medarbetare på BM System

 • Andreas, Systemutvecklare

  Berätta om din bakgrund och erfarenhet inom systemutveckling?

  Jag fick intresse för systemutveckling när jag läste programmering på gymnasiet, därefter pluggade jag datavetenskap i fyra år här på Uppsala universitet. I april 2023 föddes jag på nytt som utvecklare hos BM och har pysslat med systemutveckling på heltid sen dess.

  Hur trivs du på BM System? / Hur skulle du beskriva BM?

  Jag trivs väl på BM, jag tycker att vi har en trevlig atmosfär och att kollegorna är toppen! Jag upplever att BM strävar efter att utveckla användbara funktioner av hög kvalité till kunderna, vilket är något jag också tycker är viktigt. När man har tankar om något känner jag att man blir tagen på allvar, oavsett om det gäller en funktion i programmet eller sättet vi jobbar på.

  Hur är du som Systemutvecklare?

  Jag tycker om att fokusera och djupdyka i mina uppgifter, att tänka på hur jag kan implementera något på bästa sätt och hur det kommer att hänga ihop med resten av systemet. Ibland lyckas man till och med skriva kod som funkar bra, vilket alltid är roligt att se.

  Hur ser en vanlig dag ut för dig?

  Vad jag har att pyssla med kan variera en del, men oftast arbetar jag med att implementera nya funktioner i FetchPlanner. Det kan till exempel handla om att skapa en ny sida i programmet eller att skapa en integration mot ett API som FetchPlaner ska kommunicera med. Annars assisterar man ibland supporten med att utreda problem kunder stött på och att lösa eventuella buggar som uppstått. Jag har också jobbat med testning av nya utvecklingar för att se till att de fungerar som de ska inför releaser av programmet.

  Mycket av själva arbetet sker självständigt, men ofta diskuterar man med kollegor om man är osäker, kört fast eller behöver utreda något. Ibland kan man till och med vara till hjälp själv, om inte annat som gummianka!

  Finns det något särskilt projekt du är stolt över?

  Jag är nöjd med en utveckling jag jobbade på för FetchPlanners Android-app, som la till möjlighet att färgkoda olika fält och symboler. I den uppgiften fick jag lägga till en inställningssida på datorprogrammet där man konfade detta och sedan lära mig om kommunikationen med och implementationen av mobilappen. Dessutom var det rätt skoj att sätta färgerna under testning och se det hela gå ihop!

  Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

  Jag tycker om programmering, bugfixande och testande, man får gott om möjlighet att stimuleras mentalt och utvecklas personligt i dels systemutveckling, dels problemlösning och samarbete generellt. Det roligaste med jobbet kan dock vara att träffa kollegorna man lärt känna längs vägen. Jag tycker vi har en trevlig atmosfär med mycket skratt på BM, både under arbetsdagen och AW/kickoff!

Möt oss

William, Supporttekniker